700 nieuwe woningen in Haarlem

Op de plek van het oude belastingkantoor en omliggend terrein zijn er plannen om 700 woningen te realiseren. Haarlem is razend populair en groeit snel. Hierdoor moeten er ook steeds meer huizen worden gebouwd. Het terrein wordt zo’n 20.000 vierkante meter groot.

De ontwikkelaar en bouwer Dura Vermeer heeft samen met de woningbouwverenigingen Ymere, Pré Wonen en Elan Wonen het zogeheten Belcanto-terrein opgekocht. Voorheen was het plan er 350 woningen te bouwen, waarvan een derde sociale huurwoningen zou worden. Echter gingen de plannen niet door en hebben zij het terrein moeten verkopen. 

Hierdoor hebben de woningbouwverenigingen afgesproken dat er minimaal dertig procent sociale koopwoningen gebouwd moeten worden. Met de opbrengst daarvan, willen de verenigingen op andere plekken in de stad sociale huurwoningen bouwen. 

Het nieuwe plan is dan ook om Rootz te realiseren. Dit zal een levendige wijk worden waar gewoond en gewerkt zal worden tussen veel groen. Naast de 700 woningen worden er namelijk 750 bomen gepland. Het zal de uitstraling van een park krijgen. 

Bron: Indebuurt Haarlem

15-11- 2019